Franz Weninger

O vinařství

Franz Weninger je v našich očích „panonským vizionářem“. Ve všem, co dělá, je vždy jakoby o krok napřed. V době, kdy ostatní burgenladští vinaři prodávali Frankovku jako jednoduché sudové víno, on již pracoval s jejím neobyčejným potenciálem. A když jiní objevovali integrovanou produkci, on se již věnoval biologickému vinohradnictví. Dnes hospodaří nejenom v rakouském Horitschonu, ale i v maďarském Balfu.

Weningerovi nedají dopustit na staré vinice, ať už se nacházejí v okolí rakouského Horitschonu či v nedalekém maďarském Balfu. Díky hlubokému zakořenění netrpí tolik suchem a vrstvy půdních horizontů rozdělují i příjem vláhy rovnoměrně, takže růst je pozvolný a plynulý. Tím se vylučuje tzv. skokový růst, rostlinná pletiva se zpevňují rovnoměrně a lépe tak odolávají houbovým chorobám.

Fehérburgundi | Weninger

Fehérburgundi | Weninger

Cena: 370,00 Kč

Furmint Vom Kalk | Weninger

Furmint Vom Kalk | Weninger

Cena: 430,00 Kč

Furmint Stein | Weninger

Furmint Stein | Weninger

Cena: 700,00 Kč

Kékfrankos | Weninger

Kékfrankos | Weninger

Cena: 350,00 Kč

Blaufränkisch Hochäcker | Weninger

Blaufränkisch Hochäcker | Weninger

Cena: 390,00 Kč