Schmelzer
O vinařství
Rodinné vinařství z Golsu v Burgenlandu hospodaří na 16 hektarech kompletně v souladu s biodynamikou. Od roku 2007 mají Demeter certifikaci. Vinařství vede otec se synem (Georg a Georg), hlavou administrativního provozu je manželka Elisabeth.
Biodynamika je pro vinařství stěžejní věc. Všechny preparáty si připravují sami z vlastních bylin, které aplikují nejšetrnější metodou. (Ostatně všechny práce na vinohradech probíhají ručně.) Zdravá půda plná živin se spokojenými keři totiž snadněji odolá případným nákazám. Georg říká, že jedině se zdravým a stabilním vinohradem získá zdravá a stabilní vína, která si zachovávají osobitý charakter.Polovina vinic je osázená bílými odrůdami jako je Veltlínské zelené, Večerka a Ryzlink vlašský. Z červených odrůd dominuje Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon, u kterého si zakládají i slušnou ročníkovou základnu archivu.