Vína Herzánovi
O vinařství
V roce 1997 vysadil první vinohrad Jakubův otec. Sám Jakub, který dnes stojí v čele vinařství, na jeho práci navázal v roce 2012 se sestrou Zuzanou. Později se k nim přidala i Jakubova přítelkyně Sandra a všichni společně nyní hospodaří na 4 hektarech, a to pouze v organickém přístupu, při kterém si už ale pomalu osahávají biodynamické postupy. Jakub zná dokonale každý řádek na vinohradu, což poznáte v momentě, kdy jeho vína pijete.
O co větší věnuje péči vinohradům, o to méně práce má ve sklepě – je jí opravdu minimálně. Vína zrají na jemných kalech v nerezu, sudech nebo kvevri, většina je lahvovaná s minimální filtrací nebo nefiltrovaná, použití síry je individuální podle potřeb vína. Herzánovi se zaměřují hlavně na lokální odrůdy jako Neuburské, Sylvánské zelené, Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský a Frankovku.