Herbert Zillinger
O vinařství
Vesnice, kde Herbert hospodaří, nese jméno Ebenthal, což se dá přeložit jako ploché údolí. Viniční svahy jsou zde skutečně mírné, podél jižní hranice obce se táhne rozlehlejší les, jehož jižní svahy byly prý kdysi vyhlášené vinicemi, které dávaly vína tokajského typu. Vinice jsou především na těžkých hlinitých a sprašových půdách. Vysoký obsah vápna zaručuje žádanou delikátní mineralitu, která je příznačná pro všechna Herbertova vína.
„Mojí snahou je dostat do láhve maximum weinviertelského charakteru.“ Herbert má zcela jasno v tom, jak má jejich víno chutnat a taky v tom, co nemá ve vínech rád: „Vína, která jsou poznamenaná intenzivními primárními aromaty. Nechci je dělat, přestože jsou dnes tolik módní a vyhledávaná. Extrémní primární aromatika nemá nic společného s odrůdou ani tzv. terroirem. Je v každém případě výsledkem přehnaně reduktivní vinifikace.“