Strohmeier

O vinařství

Franz a Christine Strohmeier hospodaří na 10 hektarech v oblasti západního Štýrska. Vinařství se striktně drží biodynamických postupů jak na vinohradech, tak ve sklepě. Věnují se odrůdám, které jsou s tímto regionem dlouhodobě spojeny. Kromě autochtonní Blauer Wildbacher, ze které se vyrábí nejen růžové víno pod označením Schilcher, ale také velmi originální sekt, pěstují Chardonnay (Morrilon), Pinot Blanc a Sauvignon.

Franz Strohmeier se systematicky věnuje přípravě nesířených vín. Ta kvasí v kontaktu se slupkami a zrají dlouhé měsíce v dubových sudech. Výsledkem jsou nesouměřitelná, mnohoetážová vína, která produkuje v řadě Trauben, Liebe und Zeit (hrozny, láska a čas).  Můžete je najít ve špičkových restauracích po celém světě.
I přes velký zájem o jeho vína nechce Franz rozšiřovat své vinařství a tak jsou často ve velmi omezeném množství