Marco Barba
O vinařství
Marco vyrostl v italské Madonna di Lonigo. Po škole pracoval jako tesař, ale už tehdy se zajímal o biodynamiku a antroposofii, proto odešel do Švýcarska, kde pracoval jako chovatel skotu a farmář. Po návratu do Itálie začal pracovat se Stefanem Menti v rodinném podniku, který provozoval s otcem. Zkušenosti, které Marco nasbíral, začal využívat na vinicích, které v té době patřily vdovám z jeho rodného města. Za rok se k Marcovi přidal Giulio Masato, který pomohl zlepšit agronomické aspekty produkce. V roce 2017 potkala dvojice Tommase Verarda a od té doby tvoří značku Marcobarba tři kamarádi, které pojí vášeň pro biodynamické vinařství a respekt k přírodě.
Vyrábějí 3 vína – šumivé, bílé a červené. S vinohrady i sklepy zachází striktně v souladu s biodynamickými postupy. Prozatím nemají vlastní provoz, a tak využívají vinařství Stefana Mentiho, který je certifikovaný na biodynamiku a který je s jejich víny od začátku provázán.