Andreas Tscheppe

O vinařství

Andreas Tscheppe hospodaří ve stejném údolí jako jeho bratr Ewald z vinařství Werlitsch. Vinařství spolu sdílí i sklep, který je v přísném biodynamickém režimu. Přestože jsou kousek od sebe a pracují ve stejném sklepě, mají Andreasova vína odlišný styl. Všechna zrají ve velkých dubových sudech minimálně rok a půl, lahvována jsou bez filtrace s minimální sírou. Andreas se soustředí zejména na odrůdová vína, a to hlavně ve Štýrsku charakteristický Sauvignon, Morillon (Chardonnay) a Muškát.

Všechna vína mají pěkné kyseliny, jsou velmi uhlazená, elegantní, doslova skvostná. Na etiketách najdete vážky, motýly nebo ještěrku. Zachycují život, který je v jeho vinicích bohatý a důležitý pro kompletní biodiverzitu.

Vína Andrease Tscheppeho zakoupíte pouze oflline v baru, nabízíme je rozlévané, aby je mohlo ochutnat co nejvíce lidí.