Ambaraba | Volcanalia

Cena: 420,00 Kč Původní cena:

Skladem 12 ks

Jemně perlivé víno (Frizzante) z odrůdy Garganega, připravované původní metodou. Prvním krokem je vyrobení vína - spontánní fermentace ve velkých cementových tancích, po pár měsících je do hotového vína přidán mošt ze sušených hroznů (stejného ročníku - hrozny jsou vyvázány tradičním způsobem pod střechou a nechávají se vysychat až ledna/února) a znovu se tak nastartuje sekundární fermentace. Množství moštu se dává takové, aby výsledné víno mělo jemné perlení a bylo osvěžující. Proces fermentace je dokončen v láhvi pod korunkou a proto je v láhvi jemný sediment.

Původ: Itálie | Veneto
Ročník: 2016

O vinařství

Vinařství založila v roce 2014 Rossella Mastrotto v malé obci Gambelara v benátské oblasti (Veneto) na severu Itálie. Místní podloží tvoří hlavně vulkanická půda s velkým podílem čediče. Odtud také název Volcanalia.

Rossella hospodaří na 3 hektarech striktně podle biodynamických postupů s respektem k půdě a okolí. Hlavní odrůdou je lokální Garganega, ze které převážně vzníká šumivé víno Ambarabra.

Další zajímavá vína