Ribolla

Josko Gravner Ribolla

Tradiční odrůda, podle doložených informací se v oblasti Colia pěstuje už 1000 let. Macerace a spontánní fermentace probíhala v gruzínských qvevri. Po dokvašení bylo víno citlivě lisováno a stočeno do prázdné qvevri, kde zrálo 5 měsíců. Následně putovalo do velkých dubových sudů na 6 let. Před lahvováním nebylo čiřeno ani filtrováno.

Zlatavě měděná barva, intenzivní vůně s tóny sušeného ovoce, bylin. V chuti je plné, vrstevnaté, velmi elegantní. Dlouhé přemýšlivé víno.

Typ vína Suché
Ročník 2009
Alkohol 15%
Odrůda Ribolla
Původ Itálie | Friuli | Oslavia
Barva Bílé

1 600 Kč

Josko Gravner

Vinař, u jehož jména je nejčastěji používáno slovo legenda. Vinařství se nachází na slovinsko-italské hranici v obci Oslavia v regionu Friuli, z jedné strany obklopené Julskými Alpami a z druhé Jaderským mořem. Z celkových 32ha je osázeno 15 vinou révou. Před časem se Josko rozhodl zaměřit se pouze na jedinou odrůdu – Ribollu (Rebula).

Více o vinařství

Další vína vinařství